coaching met het enneagram

Leef vanuit je kern.
Ontdek je ware kracht met het Enneagram.

De kortste weg naar zelfontdekking en zelfleiderschap.

Maak een reis die je meevoert naar een groter begrip over jezelf en de uitdagingen in je leven. Het Enneagram biedt je duidelijkheid over wie je bent en hoe je met de wereld rondom jou omgaat.

Een coaching op basis van jouw Enneagram profiel begint bij pure zelfontdekking en evolueert naar meesterschap over je leven. Ontdek de parel die jij bent en hoe jij jouw doelen -op welk terrein in je leven ook – in vervulling kan brengen.

De rapportering beschrijft helder welke persoonlijkheid jij hebt opgebouwd doorheen je leven. Een persoonlijkheid die gekenmerkt wordt door tal van onbewuste patronen, mechanismen, triggers en automatismen. Zolang je geen inzicht hebt in deze onbewuste automatische piloot en de drijvende krachten aan de basis van jouw identiteit, zullen je pogingen om andere keuzes te maken of andere gewoontes te creëren maar weinig succesvol zijn.

Het Enneagram biedt je tal van ontdekkingen over jezelf en wijst je ook de weg terug naar je echte essentie. Je komt dichter bij jouw innerlijke kompas, waardoor je ware potentieel en het pad naar heelheid zich verder kunnen ontvouwen.


Het Enneagram brengt jouw persoonlijkheid in kaart.

Het Enneagram is een model dat jouw persoonlijkheid in kaart brengt. Het geeft 9 kerntypes weer, die elk een heel eigen reeks kenmerken hebben. Daarnaast zijn er 27 subtypes, 3 centra van expressie en nog zoveel meer. Elke mens is en blijft hoogst uniek in zijn persoonlijke combinatie van dit alles.

Jouw Enneagram analyse toont je jouw levensstrategie in al haar kracht en ook in dat wat klaar ligt voor jou en je nu nog niet benut. Het is de kortste weg naar diepgaand zelfinzicht en het geeft jou een kompas om verder op te navigeren.

Word wie je droomt te zijn.

Je toekomst herschrijven start bij het ontdekken hoe jij jouw leven tot nu toe hebt ontworpen. Breng je levensstrategie in kaart, ontdek jouw wereldbeeld, doorzie je patronen, vind je drivers en je unieke kwaliteiten, maar ook je triggers en je angsten. Dit ontwaken is de eerste stap op het pad naar verandering.

Maar je groeipad stopt niet bij de onthullingen over de diepere lagen van jezelf. In de volgende stap ontvouwen de wegen voor ontwikkeling en integratie zich. Je ziet de mogelijkheden, de verschillende richtingen die je uit kan met jouw vraagstuk, welk dit ook is. Je maakt keuzes. Je beslist wat jouw verdere pad zal zijn.

In de laatste stap van het traject worden die handvatten aangereikt die jij nodig hebt om echt neer te zetten wat je wil bereiken. Je leert focussen vanuit mind en body, zodat jij je doel niet meer los laat.

You can’t change yesterday, but you can change tomorrow. Claim Your Personal Power.

De voordelen van een coaching traject met het Enneagram.

 • Je schat jezelf naar waarde.
 • Je verandert de patronen waarin je vast zit.
 • Je authenticiteit groeit.
 • Je creëert een innerlijk kompas.
 • Je wordt meester over je eigen leven.
 • Je wordt doelgerichter.
 • Je zelfvertrouwen vergroot.
 • Je ontgrendelt jouw unieke kracht.
 • Je neemt beslissingen die beter bij je passen.
 • Je veerkracht wordt groter.
 • Je krijgt meer vrijheid om je eigen keuzes te maken.
 • Je wordt impactvoller.

Het Enneagram assessment

 • De iEQ9 is het meest uitgebreide en nauwkeurige assessment op de markt met de hoogste wetenschappelijke betrouwbaarheid.
 • Het heeft een groot gebruiksgemak want je ontvangt online de link naar jouw assessment. Je vult het in waar je wil en wanneer je wil. Je hebt er 30 tot 60 minuten voor nodig.
 • Daarna volgt de gepersonaliseerde rapportering met jouw unieke profiel. De rapportering is en blijft van jou, je kan er een leven lang nieuwe dingen in ontdekken voor je verdere groei.
 • De basisrapportering beschrijft jouw kerntype, je kernmotivatie en je kernangst, jouw typische patronen, de blinde vlekken, je sterke en zwakke punten, jouw centra van expressie, je subtype, de mate van zelfbewustzijn en integratie en jouw actuele stress- en spanningsniveau.
 • De uitgebreidere professionele rapportering biedt daarenboven nog extra informatie over communicatiestijl, feedback, conflicten en triggers, besluitvorming, leiderschap en management, strategisch leiderschap en team gedrag.
 • Alleen geaccrediteerde coaches mogen hiermee werken.

Het Enneagram voor teams

Duik je in het Enneagram met het ganse team, dan leer je niet alleen jezelf maar ook elkaar op een andere manier kennen. Zet het enneagram in als basis voor een verfrissende, verhelderende en verbindende teamdag of voor een op maat gemaakt traject van teamcoaching.

‘Wij hebben ervoor gekozen om onze jaarlijkse teamdag in het teken te zetten van diepgaand wederzijds inzicht en onderlinge verbinding. We hebben Ann gevraagd om ons te begeleiden. Elkaars persoonlijkheid ontdekken aan de hand van het enneagram is bijzonder verhelderend en versterkend geweest. Het is een dag geworden vol met verhalen, herkenning, erkenning, warmte en waardering. Wij hebben met ons voltallige team genoten en nog lang nagenoten van deze dag. Missie geslaagd!’ Ingrid, teamverantwoordelijke sensibilisering VSV