Ontdek je ware kracht en hoe je jezelf daarin saboteert

Coaching vanuit jouw Enneagram profiel

De weg naar zelfontdekking en zelfleiderschap.

Zoek je een hulpmiddel dat jouw proces van zelfreflectie en persoonlijke groei ondersteunt? Iets dat je antwoorden geeft op vragen als: ‘Wie ben ik echt? Waarom doe ik wat ik doe? Wat zijn mijn kwaliteiten? Hoe kan ik uit mijn valkuilen blijven? Hoe kan ik mijn energie in balans houden? Hoe kan ik meer leven vanuit mijn kern? Wat is het juiste kompas voor mij?’ Het zijn de antwoorden die je meer kapitein maken van je eigen leven.

Het Enneagram biedt je duidelijkheid over wie je werkelijk bent en hoe je vastloopt. Maak een reis die je meevoert naar een groter begrip over jezelf en de uitdagingen in je leven. Ontdek de parel die jij bent en hoe jij jouw doelen -op welk terrein in je leven ook – in vervulling kan brengen.

Het Enneagram biedt je tal van ontdekkingen over jezelf en wijst je de weg terug naar je echte essentie. Je komt dichter bij jouw innerlijke kompas, waardoor je ware potentieel zich verder kan ontvouwen.

Jouw persoonlijkheid en zoveel meer in kaart.

Het Enneagram is een model dat jouw persoonlijkheid in kaart brengt. Het geeft negen kerntypes weer, die elk een heel eigen reeks patronen hebben. Daarnaast zijn er zevenentwintig subtypes, drie centra van expressie en nog zoveel meer. Elke mens is en blijft hoogst uniek in zijn persoonlijke combinatie van dit alles.

Jouw Enneagram analyse toont je jouw levensstrategie in al haar kracht maar ook in de manieren waarop jij jezelf saboteert. Het is de korte weg naar diepgaand zelfinzicht en het geeft jou een kompas om de mogelijkheden die je nu nog onbenut laat, verder te ontwikkelen.

De voordelen van een coaching traject met het Enneagram.

 • Je schat jezelf naar waarde.
 • Je verandert de patronen waarin je vast zit.
 • Je authenticiteit groeit.
 • Je creëert een innerlijk kompas.
 • Je wordt meester over je eigen leven.
 • Je wordt doelgerichter.
 • Je zelfvertrouwen vergroot.
 • Je ontgrendelt jouw unieke kracht.
 • Je neemt beslissingen die beter bij je passen.
 • Je veerkracht wordt groter.
 • Je krijgt meer vrijheid om je eigen keuzes te maken.
 • Je wordt impactvoller.

Het Enneagram assessment

 • De iEQ9 is het meest uitgebreide en nauwkeurige assessment op de markt met de hoogste wetenschappelijke betrouwbaarheid.
 • Je ontvangt een online persoonlijke link. Het invullen vergt 30 tot 60 minuten.
 • De schriftelijke rapportering blijft van jou, je kan er een leven lang terug naar grijpen.
 • De basisrapportering beschrijft jouw kerntype, je kernmotivatie en je kernangst, jouw typische patronen, de blinde vlekken, je sterke en zwakke punten, jouw centra van expressie, je subtype, de mate van zelfbewustzijn en integratie en jouw actuele stress- en spanningsniveau.
 • De uitgebreidere professionele rapportering biedt daarenboven nog extra informatie over communicatiestijl, feedback, conflicten en triggers, besluitvorming, leiderschap en management, strategisch leiderschap en team gedrag.
 • Alleen geaccrediteerde coaches mogen hiermee werken.

Life is about creating yourself. G.B. Shaw

De drie fasen van een coaching traject met het Enneagram.

Je toekomst herschrijven start bij het ontdekken hoe jij jouw leven tot nu toe hebt ontworpen. Breng je levensstrategie in kaart, ontdek jouw wereldbeeld, doorzie je patronen, vind je drivers en je unieke kwaliteiten, maar ook je triggers en je angsten. De online vragenlijst, de schriftelijke rapportering en de mondelinge debriefsessie vormen de eerste stap op het pad naar verandering.

Met de onthullingen over de diepere lagen van jezelf is de eerste stap gezet en daarmee ligt het groeipad voor je open. Nu is het aan jou om keuzes te maken: welke stap(pen) wil je zetten? We brengen jouw vraagstuk in kaart en hoe jouw volle potentieel zich verder kan ontplooien. Een spannende fase waarin we samen vooruit kijken en waarin jij beslist hoe je jouw toekomst vorm geeft.

In de laatste stap van het traject bepalen we de ‘hoe te doen’. Je verwerft de handvatten die je nodig hebt om echt neer te zetten wat je wil bereiken. Je focust op dat wat voor je ligt, zodat jij je doel niet meer los laat. Op naar jouw nieuwe normaal.

De negen persoonlijkheidstypes volgens het Enneagram

Je persoonlijkheid is niet wie je werkelijk bent, het is wie je denkt te moeten zijn. Ze biedt tal van voordelen om door het leven te navigeren, maar tegelijk saboteert ze jou in je ware kracht.

In dit e-book kom je te weten hoe persoonlijkheid ontstaat en dat ook elk vastrijden ontstaat door de persoonlijkheid die het goed met je voorheeft. Daarnaast worden ook de negen archetypes volgens de oude wijsheid van het Enneagram beschreven. Ontdek ze in hun kern, hun levenspatronen, hun ware kracht en hun schaduwzijden en vind jouw antwoord op nog vele andere vragen.

Het Enneagram voor teams en organisaties

‘Wij hebben ervoor gekozen om onze jaarlijkse teamdag in het teken te zetten van diepgaand wederzijds inzicht en onderlinge verbinding. We hebben Ann gevraagd om ons te begeleiden. Elkaars persoonlijkheid ontdekken aan de hand van het enneagram is bijzonder verhelderend en versterkend geweest. Het is een dag geworden vol met verhalen, herkenning, erkenning, warmte en waardering. Wij hebben met ons voltallige team genoten en nog lang nagenoten van deze dag. Missie geslaagd!’ Ingrid, teamverantwoordelijke sensibilisering VSV