over Ann Van Houcke

Na bijna twee decennia in een rol als Human Resources manager startte ik in 2014 mijn eerste coach opleiding, toen nog omdat ik concrete handvatten zocht om een coachende leiderschapscultuur uit te bouwen in de organisatie waarvoor ik werkte. Maar al heel snel ontdekte ik hoe vervullend het coachen voor me was. Ik voelde me meteen als een vis in het water.

In 2017 werd ik ICF gecertificeerd coach en dat was het eerste in rij van nog verschillende andere certificaten, waaronder dat van master NLP Practitioner en Enneagram coach. Gaandeweg heb ik een totaal ander soort beroep en leven uitgebouwd. In 2016 richtte ik A coach op en vandaag de dag werk ik als personal coach, teamcoach en trainer.

Het nieuwe professionele pad is niet de enige verandering geweest in mijn leven. Er heeft ook een immense groei aan innerlijke kracht plaatsgevonden.

Vanuit een steeds groter geloof in het grenzeloze potentieel van ieder mens, heb ik me verdiept in hoe we onze diepgewortelde gewoonten en het beeld dat we over onszelf hebben, kunnen veranderen. Zodat we datgene kunnen we doen waar we naar verlangen: een ‘morgen’ maken die geen herhaling is van gisteren.

Ik heb net zoals zovelen gezocht naar concrete handvatten om mijn werk en leven anders in te richten. Ik heb gezocht naar sleutels om dat wat op slot lijkt te zitten weer open te krijgen, om weer vrijheid en vreugde te ervaren en zelf aan het stuur te staan van mijn leven. Om voluit te leven en toch in balans te zijn. Deze sleutels wil ik graag met je delen.

Hoe kan ik je helpen?

Als 20 jarige wist ik precies hoe de volgende 20 jaar er uit zouden zien: ik zou hard werken en carrière maken. Dat heb ik, vanuit een streven naar financiële onafhankelijkheid, ook gedaan. Door al het harde werken had ik ondertussen nooit gebouwd aan een toekomstbeeld voor na mijn veertigste.

De stemmetjes van de comfortzone hebben me daarin ook na mijn veertigste nog een poos gesust, ik probeerde onbewust ver weg te blijven van het vraagstuk ‘Wie ben ik echt en wat wil ik echt’? Tot ik vele avondlijke chips-vreetbuien later echt wel moest bekennen dat ik, hoe ervaren ook als Human Resources manager, een sterke behoefte voelde om mezelf en mijn keuzes tot nog toe eens grondig onder de loep te nemen.

Ik heb de ratrace stop gezet en het gevolg daarvan is dat ik mezelf fysiek, mentaal, sociaal, familiaal en spiritueel heb ontplooid – en nog steeds. Ik heb nieuwe keuzes gemaakt en een ander soort focus verworven. Dit keer vanuit een stuwende innerlijke kracht en met mijn persoonlijke Purpose als kompas.

In mijn huidige beroep en leven ben ik nog zoveel gelukkiger dan ik tevoren al was.
Lucky me!